V Šachmatu vystoupí toskánská jazzová zpěvačka

ZLÍN - Toskánská jazzová perla Romina Capitani zavítá v sobotu 1. března do kavárny Šachmat ve 14|15 Baťově institutu. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí institutu Michaela Mitáčková.

Přední italská jazzová zpěvačka inspirovaná odkazem Elly Fitzgerald a Milese Davis si u nás postupně získává fanoušky. Lidé se mohou těšit na italský jazz se středomořskou příchutí. Koncert začne ve 20 hodin.

„Tato česko-italská formace dokončila nové CD a Šachmat se stane místem, kde se bude konat moravský křest tohoto počinu,“ oznámil pořadatel koncertu Filip Husák.

Romina Capitani začala zpívat v sedmnácti letech. Absolvovala jazzovou hudbu na konzervatoři v Bologni a pokračovala ve studiu na vyšší úrovni na Santa Cecilia Jazz Consevatory v Římě. Měla příležitost studovat a zdokonalovat se s množstvím italských i amerických jazzových pedagogů a umělců (Maria Pia de Vito, Norma Winstone, Diana Torto, Massimo Morganti, Paolo Damiani, Javier Girotto, Sheila Jordan). Zúčastnila se masterclass pořádaných v Itálii těmito jazzmany: Nancy King, Phil Markowitz, Jeff Ballard, Peter Bernstein, Mark Turner, Kurt Rosenwinkel, Joey Calderazzo, Jeff Tain Watts, Scott Colley.

Kavárna a klub Šachmat se nachází v 15. budově svitovského areálu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x