Na rychlost projíždějících aut dohlédne v Otrokovicích nový měřič

OTROKOVICE - Informační panel měření rychlosti bude nově upozorňovat řidiče na dodržování předpisů v ulici K. Čapka v Otrokovicích. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Lenka Vaculová.

Otrokovická radnice ho do ulice nechala nainstalovat jako vhodný nástroj prevence, auta tudy totiž často projíždějí příliš rychle.

„Nově zakoupený ukazatel bude v ulici K. Čapka sledovat rychlost vozidel přibližně půl roku, poté bude přemístěn na jiné frekventované místo,“ upřesnil otrokovický starosta Jaroslav Budek.

Otrokovice ukazatel rychlosti využívaly už v minulosti. Od roku 2006 byl umístěn na vjezdu do města od Tlumačova, odkud se přesunul do mírného klesání v ulici Nadjezd. Z důvodu poškození musel být v loňském roce odstraněn. „Oprava nebyla možná, a tak jsme pořídili zcela nový, modernější typ, který kromě rychlosti zaznamenává statistiku v obou směrech včetně rozdělení dle kategorie vozidel,“ doplnil Budek.

Preventivní opatření k minimalizaci rizik na cestách jsou důležitou součásti koncepce dopravy ve městě. Podél celé ulice K. Čapka vede velmi frekventovaná cyklostezka, po které v létě projíždí i několik tisíc cyklistů denně. V bezprostředním sousedství se nachází domov pro seniory, v blízkosti se pohybují stovky dětí mířící do školských a sportovních zařízení. Informační panel je proto v těchto místech velmi potřebný. Zobrazuje aktuální rychlost projíždějícího vozidla na velkoplošný displej a přispívá tak k dodržování předpisů. V řidiči totiž vyvolá dojem, že může být změřen. Pokud jede nepřiměřeně rychle, obvykle zpomalí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x