Ve Zlínském kraji se stala série požárů

ZLÍNSKÝ KRAJ - Hned k několika požárům ve Zlínském kraji museli v sobotu vyrazit hasiči. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Série požárů začala v pátek po 23. hodině v ulici Mánesova v Tlumačově. Ve sklepě rodinného domku vzplála papírová krabice. „Sklep byl silně zakouřený, ale nic vážného se nestalo. Příčinou požáru byla zřejmě nedbalost,“ podotkl Netopil.

V sobotu pak hořelo také v Luhačovicích, a to v Masarykově ulici. Požár okrasných dřevin a trávy zasáhl plochu asi čtyři metry čtvereční poblíž vstupu do jednoho z objektů. Oheň ale nakonec žádnou větší škodu nenapáchal.

Takové štěstí neměl majitel bytu v Dolní Bečvě. Podle informací nájemníka vycházel z některého z bytů kouř. Vznik požáru také zaznamenala elektronická signalizace. Jak se ukázalo, oheň vypukl ve stropní konstrukci jedné z bytových jednotek. Plameny zasáhly elektroinstalaci a izolační materiály nad sádrokartonovou konstrukcí stropu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Příčinu požáru vyšetřovatel stále zjišťuje.

Požár se v sobotu večer nevyhnul ani Březnici u Zlína. Hořet tu začala nejprve stodola s autem, ale plameny se brzy rozšířily i na dům.

Mapa


Zobrazit místo Ve Zlínském kraji se stala série požárů na větší mapě

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x