Na hradě v Malenovicích pokračují nedělní prohlídky

ZLÍN - Na malenovickém hradě bude i první březnovou neděli pokračovat cyklus nedělních prohlídek. Serveru Zlin.cz to za Muzeum jihovýchodní Moravy sdělila Blanka Kovandová.

Hrad Malenovice vyzkoušel poprvé ve své novodobé historii zimní nabídku pro návštěvníky. Prostory nové zoologické expozice Zvířata na Zemi a člověk, která obsadila tři hradní sály, se veřejnosti od ledna otevírají každou neděli odpoledne. „Jednoznačně jsme se trefili do gusta, protože návštěvnost je krásná. Máme otevřeno vždy od 13 do 16 hodin. V lednu k nám v tomto čase zavítalo 348 a v únoru 325 lidí,“ prozradil kastelán Luděk Bubeník a dodal: „Skvělé návštěvnosti určitě nahrává letošní nezimní počasí. Lidé hledají alternativní program v čase, kdy by raději s dětmi sáňkovali nebo vyrazili na běžky. A také samozřejmě více lidé chodí, když je krásně, než když třeba prší.“

Nedělní prohlídky zoologické expozice Zvířata na Zemi a člověk budou pokračovat i v měsíci březnu – ta nejbližší příležitost, kdy se otevře brána malenovického hradu, je tedy v neděli 2. března od 13 do 16 hodin. Ostatní části hradu i blízká Hájenka zatím zůstávají zavřeny a probíhá v nich intenzivní úklid, opravy a přípravy na hlavní návštěvnickou sezónu, která v Malenovicích vypukne v sobotu 5. dubna.

Další nedělní prohlídky hradu jsou v plánu 9., 16., 23. a 30. března.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x