VIDEO: Požár je neštěstí. A vlna solidarity zase štěstí

Kdo zažil, potvrdí. Úsloví o tom, že stěhovat se je horší než vyhořet, je platné asi tak, jako že byla Marfuša Miss Sovětského svazu. Naopak, požár v domě je prostě hrůza, jde o majetek a také o život. Pan Vojtěch z Březnice by mohl vyprávět...

… a také vypráví, když se dívá na spáleniště na vlastním dvoře. V noci mu shořela stodola, v ní auto, spousta zemědělského nářadí, požár vážně poškodil i jeho rodinný dům. Navíc mu lékaři museli ještě v noci ošetřit i popáleniny. To se snažil dostat do stodoly a některé věci zachránit, jenže plameny pak ještě nabyly na síle a bylo dobré hledět zachránit život svůj i svých blízkých.

Hasiči zatím po uhašení požáru vyloučili cizí zavinění, je možné, že došlo k samovznícení kompostu, to se ale ještě vyšetřuje. Každopádně je škoda značná, asi dvoumilionová.

Víte, ale v neštěstí poznáte, co je to lidská solidarita, už v noci nabízeli lidé pomoc, od rána tu kluci pomáhají, tahají ze spáleniště ohořelé věci, spálené trámy, někdo zase přinesl občerstvení, zabíjačku i slivovici či pivo,“ říká majitel domu.

Tentokrát se naši kolegové skllánějí před místními lidmi, přímo skvělý byl s organizováním pomoci místní starosta,“ potvrzuje březnickou vlnu pomoci mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Video

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x