Jarní prázdniny nabídnou dětem ve Zlínském kraji spoustu zábavy

ZLÍNSKÝ KRAJ - Dětem ze Zlínského kraje začaly v pondělí jarní prázdniny a organizace pro ně napříč celým krajem připravily rozličné programy. Serveru Zlin.cz to uvedl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Dny volna mohou děti prožít třeba v Rodinném zábavním parku Galaxie ve Zlíně. Otevřen bude denně od 10 do 19 hodin a malým i větším návštěvníkům nabídne spoustu zábavy.

Na každý prázdninový den jiný program připravil Dům dětí a mládeže Astra ve Zlíně. Děti čeká třeba Filmové úterý, Prázdninová Playstation party nebo sportovní dopoledne.

Vyrazit s dětmi je možné i na hory. Lyžuje se například ve Velkých Karlovicích, Kohútce, Pustevnách nebo na Trojáku. Ve zdejším skiareálu pořádají týdenní akci Rozcvička s děvčaty. Na programu budou ranní a odpolední rozcvičky. V pondělí se začne cvičit ve 13.50 a ve 14 hodin, v úterý od 9.15 a od 13.50 hodin, ve středu od 9.15 a od 13.50 hodin, ve čtvrtek od 9.15 a od 13.50 hodin, v pátek od 9.15 a od 13.50 hodin.

Zoo Zlín zve zase na Prázdninové Legohrátky. „Pro děti budou připraveny stavebnice Lego a Lego Duplo. Od pondělí do pátku bude vzdělávací středisko Tyrolský dům otevřeno od 10.30 do 15 hodin, v sobotu a v neděli od 9.30 do 15.30,“ upřesnil Urbanovský.

Středisko volného času Včelín v Bystřici pod Hostýnem pořádá Prázdninovou cestu časem. Děti se každý den zastaví v některém časovém období a důkladně jej prozkoumají. Čeká je cesta do historie i budoucnosti, třeba do pravěku, středověku nebo k mimozemšťanům. Každý den začne program v osm hodin a skončí v 15.30. Děti lze dovést už v 7.30 hodin. Cena je 100 korun za den. Zahrnuje pedagogický dozor, pitný režim, výtvarný materiál, oběd. Program bude přizpůsoben počasí. S sebou si děti musejí vzít přezůvky, svačinu a sportovní oblečení. Děti lze přihlásit i na jednotlivé dny.

Na zámku Vsetín mohou děti objevit během jarních prázdnin fascinující tajemství papíru. A to při hrách, soutěžích a nevídaných pokusech. Akce je spojena s prohlídkou nové výstavy s názvem Egypt: Dar Nilu. Program je vhodný pro děti od čtyř let. Program začíná vždy v 10, 11, 13, 14 a v 15 hodin.

Jarní prázdniny mohou děti prožít i v Zámku Kinských ve Valašském Meziříčí, čeká je zde pestrý program plný zábavy a to vždy od devíti do 16 hodin. Na programu bude barvení látek pomocí rostlin, výroba ručního papíru, den věnovaný sklu a makové tvoření.

„Speciální prázdninové promítání připravilo pro školáky Kino Nadsklepí v Kroměříži. Od pondělí do neděle bude vždy od 14.30 hodin uvádět atraktivní dětský titul. V programu je například pásmo pohádek Dvanáct měsíčků, dobrodružná animovaná komedie Croodsovi nebo další animovaná komedie Já, padouch 2,“ doplnil Urbanovský.

Zajímavé akce připravil na dny volna Dům dětí mládeže Šikula v Uherském Hradišti. Připravená je třeba Expedice Buchlov, Hledání pokladu nebo Golf tak trochu jinak.

Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně zve na akci Babi, dědo, pojďme v sobotu za indiány! Věnována je především prarodičům a jejich vnoučatům, ale nejen jim. Návštěvníky čekají příběhy, tvoření a poznávání indiánské kultury. Program začne v 10 hodin a potrvá do 18 hodin.

Dům kultury Uherský Brod zve v neděli na Karneval, soutěžní písničkové odpoledne, bohatou tombolu a rej masek. Program začne v 15 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x