Silničáři chystají v kraji nové stavby

ZLÍNSKÝ KRAJ - Ředitelství silnic Zlínského kraje chystá letos zahájit v rámci celého kraje 23 nových staveb, momentálně jsou v plném proudu výběrová řízení. Serveru Zlin.cz to za Ředitelství silnic Zlínského kraje sdělil Vojtěch Cekota.

Práce na stavbách odstartují od dubna, na některých rozestavěných možná už od poloviny března.

„V letošním roce chceme zahajovat 23 nových staveb na rekonstrukcích krajské silniční sítě. To je vysoké číslo,“ uvedl šéf Ředitelství Zlínského kraje Bronislav Malý.

Vysoký počet investičních staveb v tomto roce je dán končícím plánovacím obdobím 2007 – 2013. Ředitelství silnic Zlínského kraje se snažilo v maximální míře využít nabízených dotací z evropských fondů v rámci Regionálního operačního programu Střední Morava. Všechny stavby, se kterými počítá letošní investiční plán silničářů, jsou spolufinancovány operačního programu. Aby se dotační prostředky mohly vyplatit, musí být tyto stavby dokončeny do 30. června 2015.

Výběrová řízení na zhotovitele staveb jsou nyní v různé fázi rozpracovanosti. Během podzimních a zimních měsíců už bylo sedm výběrových řízení zcela dokončeno a se zhotoviteli byly podepsány smlouvy o dílo. Pro 12 staveb už firmy odevzdaly nabídky, probíhá jejich hodnocení a do konce března budou známy výsledky. Výběrové řízení na zhotovitele jedné stavby je ve fázi odevzdávání nabídek. Ředitelství silnic Zlínského kraje nyní připravuje zadávací podmínky a během března vyhlásí výběrová řízení na další tři stavby: Uherský Ostroh – Hluk, Zdounky a Rožnov pod Radhoštěm.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x