Pracovník stavební firmy padělal dokumenty

ZLÍN - Až tříleté vězení hrozí pracovníkovi (34) stavební společnosti z Uherskobrodska, který kvůli stavbě ve Zlíně padělal několik dokumentů. Serveru Zlin.cz to oznámil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Muž měl za úkol vyřídit několik záležitostí týkajících se stavebního řízení. Aby celé řízení urychlil, rozhodl se padělat některé důležité dokumenty. Šlo o stanoviska vystavená jakoby Krajskou hygienickou stanicí Zlínského kraje a Hasičským záchranným sborem Zlínského kraje. Tyto falzifikáty vytvořil podle jiných, originálních dokumentů. V těch však změnil údaje, spisové značky a naskenoval do nich podpisy s razítky. Celkem takto padělal pět důležitých dokumentů, které úřadům předložil jako pravé.

Policisté z oddělení hospodářské kriminality provedli u podezřelého muže domovní prohlídku a prohlídku jiných prostor a pozemků. Při těchto úkonech kriminalisté zajistili kromě důležitých písemností také počítače, na kterých pachatel dokumenty falšoval. Čtyřiatřicetiletý muž se k činu přiznal a uvedl, že chtěl především ušetřit čas, zkrátit dobu stavebního řízení a uspíšit tím dobu zahájení stavebních prací. „Za trestný čin padělání a pozměňování veřejné listiny teď muži hrozí až tříleté vězení,“ dodal Jaroš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x