Chystá se košt slivovice, vína i nakládaných hub

ZLÍNSKÝ KRAJ - Velmi lákavou nabídku různých koštů pro gurmány nabízí v sobotu Zlínský kraj. Serveru Zlin.cz to oznámil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Například v Traplicích na Uherskohradišťsku pořádají Košt vína, navštívit jej bude možné v prostorách tělocvičny v budově místní školy. Kromě desítek vzorků se o zábavu postará i cimbálová muzika Bálešáci. Koštovat se začne v devět hodin dopoledne.

Ochutnávat víno budou i v Obecním domě v Osvětimanech na Uherskohradišťsku, a to od 14 hodin. Také zde půjde nejen o chuťový, ale i společenský zážitek. Vyhrávat bude cimbálová muzika Pentla, organizátoři slibují bohatou tombolu, srnčí guláš a další občerstvení.

Ve Francově Lhotě na Vsetínsku se uskuteční už 9. ročník Francolhotského kyseláče, což je soutěž o nejlepší houby naložené ve sladkokyselém nálevu. „Návštěvníky čeká i přednáška Jiřího Polčáka z Lipníku nad Bečvou na téma Jarní houby, která bude spojená s videoprojekcí. Součástí akce bude koštování slivovice. Vše začne v 13 hodin,“ upřesnil Urbanovský.

Slivovice a další destiláty se budou koštovat také v Stříbrnicích na Uherskohradišťsku. Program začne v 14 hodin a uskuteční se v zasedací místnosti Obecního úřadu. Pořadatelé odstupňovali vstupné. Rodinné je ve výši 150 korun, muži zaplatí 120 korun, ženy pak 60 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x