Ve Valašských Kloboukách si opět procvičí paměť

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Na základě velkého ohlasu se ve Valašských Kloboukách uskuteční další kurz týkající se trénování paměti. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Sandra Novotná Kollerová.

Lidé se mohou přihlásit do 15. března osobně na odboru matriky nebo na odboru sociálních věcí valašskokloboucké radnice. Mohou i telefonovat na číslo 577 311 107 nebo 577 311 133. Na kurzy ze svého rozpočtu přispěje i město, takže cena za hodinovou lekci by neměla překročit 30 korun.

„Mnoho lidí si stěžuje na svoji paměť. Po dlouhou dobu se tradovalo, že úpadek duševních schopností jde ruku v ruce s přibývajícím věkem. Výzkumy ale ukazují, že si nemáme zoufat. Tak jako můžeme správným tělesným cvičením zformovat naše těla, tak můžeme speciálním tréninkem vylepšit i naše mentální schopnosti, a to bez ohledu na věk,“ konstatovala lektorka Ladislava Šerá.

Cíleným tréninkem je tak možné rozličné funkce mozku efektivně posilovat. „Můžeme tím zlepšit svoji pozornost, paměť, verbální fluenci, komunikační schopnosti a procvičit si své smysly a tím celé myšlení,“ dodala Šerá.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x