Zvídavé děti mohou strávit část prázdnin na zlínské univerzitě

ZLÍN - Zlínská Univerzita Tomáš Bati v předstihu informovala, že i letos během letních prázdnin uspořádá Junior univerzitu, která je určená školákům i předškolákům. Serveru Zlin.cz to sdělila Markéta Kovalová z tiskového oddělení univerzity.

Junior univerzita se uskuteční druhý červencový týden a děti si vyzkoušejí roli vysokoškoláka se vším všudy. Jako správní studenti univerzity si projdou ceremoniálem imatrikulace, dostanou indexy – výkazy o studiu, vyzkoušejí si pokusy v laboratoři, při návštěvě záchranářů a hasičů si prohlédnou sanitky a hasičské vozy a proniknou do tajů věd humanitních i přírodních. Na závěr týdne nebudou chybět ani slavnostní promoce. „Chceme spojit příjemné s užitečným a ukázat dětem, že učit se nové věci nemusí být nuda,“ uvedla organizátorka akce Adriana Wiegerová.

Letošní ročník Junior univerzity se na zlínské univerzitě uskuteční už podruhé. „V loňském roce měla Junior univerzita obrovský úspěch. Proto jsme navýšili kapacity a rozdělíme děti do dvou skupin, na mladší a starší,“ prozradila Wiegerová s tím, že první skupinu utvoří předškoláci od čtyř do šesti let, druhou pak školáci mezi sedmi až 10 lety. „Počítáme s pětačtyřiceti dětmi v obou skupinách. Ale už teď máme dvanáct přihlášek. Bádat a poznávat, to děti velice láká, ale bohužel ve škole ani doma na to většinou nemají prostor. I proto vznikl projekt Junior univerzity,“ doplnila Wiegerová.

Junior univerzita se uskuteční pod záštitou Fakulty humanitních studií a studentů oboru Učitelství pro mateřské školy od 7. do 11. července v době od 8.30 do 17 hodin. Podrobnosti a přihlášky naleznou zájemci na webových stránkách fakulty www.utb.cz/fhs.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x