O titul Sestra roku bude bojovat i studentka ze Zlína

ZLÍN - Studentka prvního ročníku oboru Všeobecná sestra Fakulty humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Lucie Erbenová se stala finalistkou soutěže Sestra roku 2013 v kategorii Management a vzdělání. Serveru Zlin.cz to uvedla Markéta Kovalová z tiskového oddělení školy.

Letos se koná už v pořadí 14. ročník soutěže, klání vyhlašuje odborný časopis Sestra. Zlínskou studentku mohou zájemci podpořit svým hlasem na adrese http://sestraroku.zdn.cz/soutez/detail?id=40. „Hlasovat je možné do 17. března,“ upřesnila Kovalová.

Lucie Erbenová má za sebou šestadvacetiletou praxi a v roce 2009 se stala manažerkou ošetřovatelské péče operačních oborů v Podhorské nemocnici na pracovišti v Bruntále. Neustále se vzdělává, teď se rozhodla věnovat studiu na zlínské univerzitě. Do soutěže ji přihlásili její podřízení.

Soutěž Sestra roku je tradiční akcí, koncipovanou jako poděkování sestrám a ostatním nelékařským zdravotnickým pracovníkům za jejich mimořádnou a nelehkou práci. Záštitu nad oceněním převzala i letos Dagmar Havlová za Nadaci Dagmar a Václava Havlových Vize 97. Titul Sestra roku je udělován ve třech kategoriích – Lůžková a ambulantní péče, Komunitní a sociální péče a Management a vzdělávání. Široká veřejnost pak může rozhodnout o ocenění Sestra mého srdce. O držiteli titulu Sestra mého srdce mezi deseti nominovanými finalisty rozhodne právě on-line hlasování.

Slavnostní galavečer se bude konat dne 20. března v Paláci Žofín na pražském Slovanském ostrově.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x