Povodí Moravy zpřístupní přehrady v Koryčanech i Karolince

ZLÍNSKÝ KRAJ - Také společnost Povodí Moravy si v sobotu připomene Světový den vody a u této příležitosti otevře veřejnosti přehrady v Koryčanech i Karolince. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí Povodí Moravy Gabriela Tomíčková.

Na obou vodních dílech se uskuteční Den otevřených dveří, a to od devíti dopoledne. „Návštěvníkům bude k dispozici průvodce, který zajistí průběh prohlídky a odborný výklad o historii a technických parametrech přehrady. Zájemci budou moci nahlédnout i do vnitřních prostor vodních děl,“ upřesnila Tomíčková.

Jednotlivé prohlídky začínají vždy v celou hodinu a poslední prohlídka bude ve 13 hodin.

V Karolince se zájemci o prohlídku sejdou u koruny hráze na pravé straně vodárenské nádrže. Při příležitosti Dne otevřených dveří bude možné navštívit i nedalekou úpravnu vody, kterou  provozují  Vodovody a kanalizace Vsetín. Zde bude prohlídka zahájena v 10 hodin.

V Koryčanech je sraz před bránou do areálu. 

Trasa prohlídek povede v běžně nepřístupných místech, proto je nutné dbát na vlastní bezpečnost a dodržovat pokyny pracovníků podniku. „Návštěvníkům doporučujeme vhodnou obuv s neklouzavou podrážkou do vlhkého prostředí a vzhledem k nízkým teplotám v přístupových štolách i vhodné oblečení. Děti do 15 let věku se mohou prohlídek zúčastnit pouze s doprovodem dospělých,“ dodala Tomíčková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x