V kraji se začínají rozmáhat nehody motorkářů

ZLÍNSKÝ KRAJ - První tři nehody s motorkáři zaznamenali policisté ve Zlínském kraji. Všechny tři se staly v průběhu měsíce března, všechny tři zavinili sami motorkáři, serveru Zlin.cz to řekla krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Naštěstí se nehody obešly bez závažnějších následků, motorkáři utrpěli pouze lehká zranění.

Vzhledem k příznivému počasí se na našich silnicích objevují motorkáři výrazněji dříve, než v minulých letech. Právě proto přicházejí dopravní policisté s varováním – řidiči motocyklů by měli dbát zvýšené opatrnosti. Vozovky nejsou po zimních posypech zcela čisté, místy se na nich vyskytuje písek nebo v lesních úsecích listí, prozatím nejsou odstraněny ani výtluky. „Navíc v chladnu ještě nemají dostatečnou přilnavost pneumatiky. Proto by motorkáři po zimní přestávce měli být při svých prvních jízdách opatrnější, než získají potřebnou rutinu a také než je řidiči jiných vozidel začnou opět pozorněji vnímat,“ doplnila Macalíková.

Na ulice už vyrazili také policejní motorkáři. Spolu se svými kolegy z dopravního inspektorátu prozradili, že se letos více zaměří na kontrolování technického stavu motocyklů.

Ve Zlínském kraji se od začátku roku stalo 446 nehod, jeden člověk při nich zemřel, 17 utrpělo těžká zranění. Fatální nehoda se stala 1. března v Otrokovicích v odpoledních hodinách. Na místní komunikaci narazil třiašedesátiletý cyklista do plechových dveří garáže. Při nešťastném pádu utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. „Ve stejném období loňského roku jsme evidovali o čtyři smrtelné nehody více,“ dodala Macalíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x