Zlínský lékař Kuběna převezme na očním festivalu speciální cenu

ZLÍN - Už v pátek 14. března bude Kongresové centrum ve Zlíně hostit tradiční setkání očních lékařů a zdravotnického personálu z Česka, Slovenska a Polska, Zlínský oční festival. Letošní novinkou bude udělení ceny za celoživotní přínos oční medicíně, pocty se dočká přední český oční lékař Karel Kuběna ze Zlína, serveru Zlin.cz to za pořádající oční kliniku Gemini sdělila Petra Ďurčíková.

Festivalu se pravidelně účastní okolo 600 lékařů a zdravotních sester.

Zlínský oční festival přitahuje pozornost odborné veřejnosti nejen díky vysoké informativní hodnotě a kvalitě přednášených příspěvků, ale také jejich technickým zpracováním. I letos budou do programu zařazeny živé přímé přenosy operací a zákroků přímo z operačního sálu dvou klinik do konferenčního sálu Kongresového centra ve Zlíně v reálném čase. Operace se uskuteční na zlínské klinice Gemini a na oční klinice doktora Erika Mertense v belgických Antverpách.

Některé kazuistiky budou obohaceny o přítomnost konkrétních pacientů. Odborná část kongresu bude již tradičně doplněna o kulturní program – houslové vystoupení, laserovou show, občerstvení i výstavu firem.

Významným bodem letošního očního festivalu bude udělení ceny za celoživotní přínos oční medicíně jednomu z nejpřednějších očních lékařů v Česku – docentu Karlu Kuběnovi. Docent Kuběna je nejen pro mě vzorem lékaře a především velkým člověkem. Bere své povolání jako poslání a jeho cílem byl vždy prospěch pacienta,“ řekl Pavel Stodůlka, prezident festivalu a přednosta sítě očních klinik Gemini. Karel Kuběna i ve svých 87 letech stále pracuje v oftalmologické ambulanci svého syna. V roce 1994 byl docentu Kuběnovi udělen titul Čestný občan města Zlína. V roce 2007 u příležitosti osmdesátin zlínské nemocnice byl oceněn za zásluhy o rozvoj zdravotnictví ve zlínském regionu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x