Těžkou a opilou topící se ženu vytahovali z vodní nádrže čtyři muži

OTROKOVICE - Netradiční službu měla v noci na úterý hlídka otrokovických policistů, z vodní nádrže Štěrkoviště zachraňovali těžkou a opilou ženu. Serveru Zlin.cz to sdělila krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Záchrana byla kvůli váze a stavu ženy značně komplikovaná a ven se ji podařilo dostat až čtyřem mužům. Ženu záchranáři odvezli bez zranění, ale podchlazenou do nemocnice.

Jako první si topící ženy všimla mladá dívka, která to hned běžela říct řidiči autobusu zaparkovanému na konečné stanici na Baťově. Ten ihned přivolal policisty a ještě před jejich příjezdem se sám snažil o záchranu. Jeho snaha ale byla marná. Žena byla částečně ve vodě, částečně se přidržovala vyčnívajícího kořene stromu. „Břeh je hliněný, ale pod hladinou je hlubší nános bláta, který jí znesnadňoval pohyb. Paní navíc neměla žádnou stabilitu kvůli své těžší váze a také podnapilému stavu. Manipulace s ní byla velmi obtížná – břeh jezera je v těchto místech strmě vyvýšen nad hladinou asi 150 centimetrů, přímo pod ním je hloubka už minimálně 50 centimetrů, dno ale poté směrem od břehu prudce klesá,“ podotkla Macalíková. Ženu se podařilo po strmém svahu vytáhnout až po příjezdu čtvrtého muže – strážníka otrokovické městské policie.

Ženu prohlédl lékař – zraněná podle všeho nebyla, ale byla podchlazená a zmatená, proto doporučil její hospitalizaci v Krajské nemocnici T. Bati. V dechu měla téměř dvě promile.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x