Do rozvoje venkova a životního prostředí dá kraj přes 30 milionů korun

ZLÍN - Krajští radní schválili podpořit rozvoj venkova a vodohospodářskou infrastrukturu částkou přes 32 milionů korun. Návrh ještě musejí schválit zastupitelé, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Krajské peníze mají směřovat do tří základních oblastí: do programu obnovy venkova (19,374 milionu korun), do vodohospodářské infrastruktury (4,529 milionu korun) a formou návratné finanční výpomoci místním akčním skupinám (8,1milionu korun).

V programu obnovy venkova kraj poskytne dotaci na 39 konkrétních rekonstrukcí komunikací a na revitalizaci 10 hřbitovních areálů.
Krajské dotace dále pomohou k realizaci tří vodohospodářských projektů (kanalizace a čistírny odpadních vod v Mikulůvce, splaškové kanalizace v Polici a kanalizačního přivaděče v Popovicích – Véskách).

„Poslední oblast krajské podpory se týká třinácti místních akčních skupin zajišťujících realizaci rozvojových projektů v jednotlivých mikroregionech, kterým kraj poskytne návratnou finanční výpomoc na pokrytí provozních výdajů v letošním roce a tím i zajištění jejich personální stability a akceschopnosti pro následující programovací období,“ dodala Dvorníková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x