Zlínský kraj finančně podpoří hasiče i policisty

ZLÍNSKÝ KRAJ - Dobrovolné hasiče i profesionální policisty Zlínský kraj finančně podpoří. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Finance na nákup či opravy věcných prostředků požární ochrany a v jednom případě také na vybudování vyrozumívacího a varovacího systému obdrží od Zlínského kraje obce pro své jednotky sborů dobrovolných hasičů. Z rozpočtu Ministerstva vnitra České republiky pak Zlínský kraj rozdělí další prostředky na zabezpečení akceschopnosti jednotek požární ochrany sborů dobrovolných hasičů obcí kategorie II. Finanční podpory se však dočkají také profesionální policisté, kterým kraj hodlá přispět na pořízení zásahového automobilu. Rozdělení těchto prostředků už odsouhlasili krajští radní a zároveň jej doporučili schválit krajskému zastupitelstvu.

Pětadvaceti jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí mají být z rozpočtu Zlínského kraje přiděleny investiční i neinvestiční dotace v celkové výši 7,430 milionu korun na věcné prostředky požární ochrany. Na nákup zásahového automobilu dostane dotaci například obec Věžky, na nákup cisternové automobilové stříkačky město Holešov a na nákup elektrocentrály obec Lípa. „Co se týče dotace na vybudování vyrozumívacího a varovacího systému, zažádala o ni tentokrát pouze jedna obec, a to Poličná, která ji ve výši 300 tisíc korun obdrží. Kromě toho kraj přispěje také dvěma miliony korun Krajskému ředitelství Policie ČR ve Zlíně na pořízení zásahového automobilu,“ upřesnila Dvorníková.

Účelové neinvestiční dotace Ministerstva vnitra obcím Zlínského kraje jsou nyní přiděleny ve výši 4,630 milionu korun. Zbývající finanční prostředky (1,144 milionu korun) budou rozděleny na základě rozpisu Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje na jednání krajského zastupitelstva v září. Dotaci na zabezpečení akceschopnosti jednotek požární ochrany sborů dobrovolných hasičů nyní obdrží 22 obcí a měst, mezi nimi například obce Babice, Horní Bečva, Jablůnka, města Holešov, Luhačovice, Rožnov pod Radhoštěm či Zlín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x