Zahrada otrokovické školky je opět k dispozici i veřejnosti

OTROKOVICE - Po zimní přestávce se zahrada Mateřské školy Otrokovice opět otevřela i široké veřejnosti. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Lenka Vaculová.

Otrokovická radnice tak rozšiřuje možnosti, kam mohou rodiče své děti vzít odpoledne ve chvílích volna, a to bez ohledu na to, zda dítě navštěvuje mateřskou školu nebo ne.

„Mateřská škola Otrokovice stejně jako loni vychází vstříc všem mladým rodinám s dětmi a nabízí prostory pro společně strávený čas. Pro veřejnost je zahrada otevřena od pondělí do pátku od 16 do 18 hodin. Na provoz zahrady dohlíží správce a návštěvní řád je vyvěšen na místě. Děti do sedmi let mohou na zahradu pouze v doprovodu rodičů,“ informovala ředitelka Mateřské školy Otrokovice Magda Zycháčková.

Vedení města se snaží možnosti pro trávení volného času stále zlepšovat. „Podporujeme projekty, které vytvářejí nové příležitosti v oblasti vzdělávání, sportu i rekreace. Zmodernizovali jsme dětské dopravní hřiště, Sportovní areál Baťov, postupně pracujeme na hřištích základních škol, které jsou také otevřeny veřejnosti. V tomto trendu pokračujeme otevřením zahrady Mateřské školy Otrokovice – Zahradní,“ uvedl starosta města Otrokovice Jaroslav Budek.

Na území města se nachází i dalších 78 dětských hřišť vybavených pro různé věkové kategorie, které disponují moderními hracími prvky a odpovídají bezpečnostním přepisům. Ročně město Otrokovice investuje do jejich údržby i modernizace 800 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x