Obyvatelé Zlína mohou nově sledovat dopravní informace na městském webu

ZLÍN - Lidem, kteří se budou chtít vyhnout komplikacím na hlavních tazích Zlína, poslouží nová aplikace na webových stránkách města. Ta monitoruje provoz a udává dojezdové časy, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Aplikace je na intetrnetových stránkách magistrátu v sekci Monitoring dopravy. Cílem projektu je nejen informovat veřejnost o aktuální dopravní situaci, ale i sběr informací nutných pro potřeby plánování cesty. Ve veřejně přístupné aplikaci se tak sami mohou lidé před odjezdem do práce nebo zpět podívat, jak aktuální situace v ulicích Zlína vypadá, zda se mají nějaké ulici vyhnout či zda projedou bez problémů celým Zlínem křížem krážem.

„Podobné telematické systémy se ve světě používají čím dál častěji, snažíme se tedy jen udržet krok s dobou a udržet laťku,“ řekl Jiří Kadeřábek, náměstek primátora.

Před dvěma lety také radnice dokončila projekt, který optimalizoval řízení křižovatek a průjezd Zlínem na takzvanou zelenou vlnu. „Například průjezd Zlínem mezi první křižovatkou od přivaděče R55 v Malenovicích k poslední křižovatce směrem na Vizovice zabere 15 až16 minut, přestože musít řidič projet bezmála 30 světelných křižovatek, což by se dříve tak rychle určitě nepovedlo,“ konstatoval Kadeřábek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x