Na Slovácku výrazně přibylo řidičů nedodržujících rychlost

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V uplynulém týdnu na silnicích rapidně přibylo šoférů, kteří nedodrželi stanovenou rychlost. Serveru Zlin.cz to sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Před dvěma týdny se do statistik rychlých řidičů dostalo 91 šoférů, v posledních sedmi dnech ale v policejní síti uvízlo hned 145 hříšníků. Jedním z řidičů, kteří překročili maximálně stanovenou rychlost, je i devětačtyřicetiletý muž z Prahy. Ve svém lexusu uháněl přes Starý Hrozenkov rychlostí 107 kilometrů v hodině. Navíc se ukázalo, že řidič je od roku 2011 vybodovaný a nemá tak řidičské oprávnění.

Výrazně přibylo i chodců, kteří vážným způsobem porušili pravidla silničního provozu. Před dvěma týdny jich policisté odhalili 23, v uplynulém týdnu už jejich počet stoupl na číslo 58. Policisté udělovali pokuty například těm, kteří přecházeli po přechodech pro chodce, na nichž svítila červená. Další chodci zase přecházeli mimo přechody i přesto, že k nim měli blíž, než 50 metrů. „Na bezpečný pohyb chodců se v posledních měsících zaměřují policisté v celém regionu, a to v důsledku řady vážných a tragických nehod, k nimž v loňském roce došlo,“ podotkl Mergental.

Poslední týden se neobešel ani bez podnapilých šoférů. Smutným rekordmanem se stal muž (21) z Otrokovic. Starým Městem projížděl s 2,3 promilemi alkoholu v dechu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x