Na Plzeň Sváťo, na Plzeň. Slovácko chce na trávníku mistra příjemně překvapit

Řidič klubového autobusu, který vozí za úspěchy fotbalisty Slovácka, se sice jmenuje František, ale mírná parafráze z dob profesora Lomcováka pánů Šimka a Grossmanna nemůže uškodit. Zato může Slovácko uškodit mistrovské Plzni na jejím hřišti a prakticky definitivně zahlušit sny Západočechů o obhajobě titulu. Chce to "maličkost", totiž aby osmý tým tabulky Gambrinus ligy na hřišti mistra zabodoval.

V neděli od 19 hodin to ovšem nemusí být žádná utopie. „Před více než rokem jsme ve Štruncových sadech uválčili remízu 1:1 a tehdy Viktoria válcovala jednoho soupeře za druhým,“ vybavuje si trenér Slovácka Svatopluk Habanec zápas, v němž měl tým štěstí, ale i smůlu, když Valenta nastřelil tyč domácí branky.

Na Plzeň tedy do Plzně sebou trenér vezme zřejmě na trávník osvědčenou sestavu z minulého utkání, kdy zdolala Bohemians 1905 1:0, kosmetické úpravy samozřejmě nejsou vyloučeny.

Plzeň se zdá být v nejslabší formě posledních let a měsíců, prohrála na Spartě, kulhala třeba v Ostravě, za vyučenou dostala v Lyonu, navíc mají červenou stopku Hořava a Ďuriš. „Tohle je naprosto klamné, jde o evropský top celek, se spoustou kvalitních hráčů i velice silnou lavičkou. Může nám pomoci jen mimořádný výkon, bojovnost a taky kus fotbalového štěstí, ale na zápas se moc těšíme a rozhodně nechceme zklamat,“ tvrdí před bojem Habanec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x