Do čištění řek v povodí Moravy se už přihlásila tisícovka dobrovolníků

ZLÍNSKÝ KRAJ - Už více než tisícovka dobrovolníků se přihlásila do plošného čištění okolí řek, které Povodí Moravy pořádá na přelomu března a dubna. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí společnosti Gabriela Tomíčková.

Akce nazvaná My pro vodu – voda pro nás má za cíl aktivněji přispět k čistému okolí potoků a řek. Společně s ochránci přírody, školami nebo zástupci různých zájmových sdružení vyčistí zaměstnanci Povodí Moravy desítky kilometrů břehů v Jihomoravském, Olomouckém, Zlínském kraji a na Vysočině. Aktivně se zapojí i management podniku, který bude čistit řeku Hloučelu u Prostějova.

„Zatím největší zájem byl ze strany dobrovolníků o čištění okolí plumlovské přehrady a břehů řek v blízkosti Brna, Olomouce a Zlína,“ podotkla Tomíčková.

Povodí Moravy tuto akci podpoří také materiálně. Všem účastníkům rozdá pracovní pomůcky (pytle na odpadky a rukavice), postará se o odvoz sesbíraného odpadu a zajistí drobné občerstvení. Dobrovolníci, kteří by se chtěli do akce zapojit, mohou kontaktovat tiskovou mluvčí podniku e-mailem na tomickova@pmo.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x