Zlínští tanečníci si z mistrovství přivezli medaile

ZLÍN, OLOMOUC – Celkem pět medailí získali malí a mladí tanečníci zlínské skupiny Effect Proof na Zlínském a Olomouckém regionálním Mistrovství ČR Dance life tour. Server Zlin.cz o úspěchu informovala vedoucí taneční skupiny Jana Kabátová.

Do soutěže se zapojilo celkem pět tanečních složek skupiny Effect Proof. Konkrétně Prima Kids, Juniorská složka Furious crew, Děti Elita a dvě skupiny složené z tanečníků nad 15 let. Zlínské týmy se utkaly se skupinami z dvou krajů.

Prima Kids vybojovali bronzovou medaili, která je jejich úplně prvním historickým oceněním. V rámci regionálního kola se však nejednalo o jediný úspěch této zlínské skupiny. V kategorii juniorů získala třetí místo složka Furious crew. Děti Elita, které letos poprvé soutěžily za juniorskou složku, se zase postavily na nejvyšší příčku a odvezly si domů zaslouženou zlatou medaili.

Největší konkurenci však zažily dvě dospělé složky reprezentující Zlín v rámci skupiny Effect Proof, které o medaile bojovaly se dvěma dalšími zlínskými skupinami a s jednou skupinou z Prostějova.

„Když při vyhlašování postupně moderátorka odhalovala pořadí soutěžních týmů od konce, stále více stoupalo napětí. Když však ani třetí místo nebylo obsazenou žádnou z choreografií Effect Proof bylo jasné, že první dvě místa patří právě „Efekťákůma zavládla obrovská radost,“ popsala atmosféru soutěže Jana Kabátová.
Na druhém místě skončila choreografie s názvem Effect Proof- Smarties a první místo si letos vybojovali nejstarší a nejdéle ve skupině působící tanečníci s choreografií Effect Proof- Byli jsme a budem.
Díky tomu se všechny tyto složky nominovaly na Mistrovství Moravy, kde se potkají s řadou dalších tanečních skupin a budou tancovat o postup na Mistrovství České Republiky.

Před námi je mnoho tanečních výzev a každý úspěch skupiny je pro nás důvodem k oslavě. Učíme děti radovat se z každého takového úspěchu, ale velmi klademe důraz také na to, aby uměly přijímat i neúspěchy. Každopádně jsme na všechny tanečníky moc pyšní,“ řekla Kabátová.

Postup zlínských tanečníků na mistrovství mohou zájemci vidět také na jejich stránkách: www.effectproof.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x