V Meziříčí začali stavět cyklostezku do Juřinky

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – V pondělí zahájili Valašskomeziříčtí oficiálně výstavbu nové cyklostezky, která má propojit Valašské Meziříčí s místní částí Juřinka. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí meziříčské radnice Renata Votrubová.

Celkové náklady na vybudování cyklostezky jsou 20,4 milionu korun. Převážnou část jich ale pokryje dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava. Nová cyklostezka v délce necelých čtyř kilometrů by měla být slavnostně otevřena letos v září.

Síť cyklostezek ve Valašském Meziříčí se tak rozroste o další úsek. Nová trasa zajistí cyklistům, ale také lidem na kolečkových bruslích a samozřejmě pěším větší pohodlí a bezpečnost při jízdě.

Lidé budou moci využít novou cyklostezku nejen k výletům, ale také při jízdě na kole do práce. Stezku jistě ocení i řidiči aut, kteří se nebudou muset obávat kolize s cyklisty,“ řekl při slavnostním zahájení stavby starosta Jiří Částečka.

Nová trasa o šířce tři metry bude navazovat na stávající cyklostezku Bečva. „Začne na pravém břehu Bečvy a povede až po most do Juřinky. Pokračuje po stávající komunikaci po levém břehu řeky Bečvy od protipovodňové hráze Juřinka po Juřinské oka,“ popsal trasu koordinátor dopravních staveb odboru komunálních služeb Aleš Cáb.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x