Otrokovická radnice rodičům zdarma pohlídá děti

OTROKOVICE - Hlídání dětí zdarma v době, kdy si na úřadě lidé vyřizují své záležitosti - s touto novou službou přišla otrokovická radnice, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Vaculová. Jde o první a zatím jediné město v kraji, které tuto službu nabízí.

Pro novou službu hlídání dětí využil otrokovický úřad blízkosti Mateřského a dětského centra Klobouček, které sídlí přímo v jedné z jeho budov. „Službu mohou využívat rodiče dětí do šesti let věku. Dítě zavedou do mateřského centra a při vyřizování svých záležitostí na úřadě si vyžádají potvrzení, ve kterém úředník uvede čas, jak dlouho jednání trvalo a opatří jej podpisem a razítkem. Na základě potvrzení nebude v mateřském centru při vyzvednutí dítěte účtován poplatek,“ vysvětlila fungování nové služby tajemnice Městského úřadu Otrokovice Radana Zenáhlíková.

Mateřské a dětské centrum Klobouček sídlí v páté budově městského úřadu v prvním patře nad sídlem Policie ČR. „Každý den připravujeme program pro děti tak, aby se motoricky rozvíjely, seznamovaly se s výtvarnými technikami, pohybovými dovednostmi, ale i hudební a dramatickou výchovou,“ uvedla provozovatelka Kloboučku Jana Býmová s tím, že do zařízení je možné dítě umístit kdykoliv v rámci otvíracích hodin, tedy každý všední den kromě úterý.

Na otrokovické radnici funguje už několik let dětský koutek, který je ale bez hlídání a někteří rodiče zde nechtějí ponechat děti bez dozoru. „Zejména pokud jde o delší jednání, kdy se musí člověk soustředit, může být starost o neposedné dítě problém. Proto nabízíme službu hlídání dětí, které může rodičům situaci usnadnit,“ dodala tajemnice Zenáhlíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x