Rožnované dostanou tašky na odpad

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Žluté, modré a zelené tašky na třídění komunálního odpadu rozdává v těchto dnech rožnovská radnice obyvatelům města. K dispozici je 500 sad tašek a k odebrání zdarma jsou u pracovníků odboru správy majetku rožnovského úřadu, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Tomáš Gross.

Rozdáváním tašek na tříděný odpad chce radnice propagovat odpovědné nakládání s odpady v domácnostech. Sada tří tašek na třídění papíru, skla a plastu se dá navzájem spojit suchým zipem. Lidé mohou doma odpad třídit přímo do těchto tašek, a poté jejich obsah vysypat do kontejnerů stejné barvy.

„K dispozici máme 500 sad tašek na tříděný odpad a vydávat je budeme zdarma občanům města, kteří projeví zájem a přijdou do naší kanceláře číslo 205 v hlavní budově městského úřadu na Masarykově náměstí. Jedinou omezující podmínkou je, že se musí jednat o občany s trvalým pobytem v Rožnově,“ uvedla Lenka Němcová, která má distribuci tašek na starosti.

Město Rožnov už v minulosti tašky na tříděný odpad distribuovalo. V posledních dvou letech získali lidé dohromady tisíc sad tašek. Loni město dodalo navíc základním školám 100 kartonových nádob na tříděný odpad.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x