Fotbalový svátek se blíží. Kvalifikace U 17 představí v regionu hvězdy budoucnosti

Hvězdy evropského fotbalu nedaleké budoucnosti mají za pár dnů sraz v našem kraji. V Uherském Hradišti a Zlíně pokračuje rozhodující fází kvalifikace Mistrovství Evropy hráčů do 17 let.

Mladí Češi mají velmi těžký los, o postup se poperou s reprezentacemi Anglie, Itálie a Albánie. „Už ve středu 26. března hrajeme v Uherském Hradišti s Anglií, o dva dny později v pátek 28. uvidí Zlín duel našich s mladými Italy. V pondělí 31. března pak česká reprezentace zakončí v Uherském Hradišti kvalifikaci s Albánií,“ vypočítává program našich mladíků Radovan Lukáš ze Zlínského krajského fotbalového svazu.

V této kategorii byli mladí Češi v historii nejúspěšnější v roce 2006, kdy prohráli až ve finále s Ruskem a ověnčili se stříbrnými medailemi.

V Uherském Hradišti a ve Zlíně čekáme nejen fotbalovou mládežnickou elitu starého kontinentu, ale docela logicky i stovku fotbalových agentů z celé Evropy, kteří mají nejtalentovanější juniory doslova pod drobnohledem,“ připomíná Petr Zapletal, další z organizátorů.

Zlínský Krajský fotbalový svaz pořádá při této jedinečné příležitosti další pozoruhodnou akci. V sobotu 29. března zve fotbalové trenéry z kraje i zájemce z řad veřejnosti na setkání s osobnostmi  fotbalové asociace. „Účast nám potvrdili trenér české reprezentace Pavel Vrba, manažer národního týmu Dušan Fitzel i ve Zlíně velmi dobře známý trenér mladežnické reprezentace do 19 let Pavel Hoftych,“ vyjmenovává hosty setkání předseda Zlínského krajského fotbalového svazu Vlastimír Hrubčík.

Akce se koná v otrokovické Besedě v sobotu 29. března v 10 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x