Jaro se slaví. Nejlépe v Jaroslavicích

Pozvednout skleničku třeba s výbornou jaroslavickou slivovicí se hodí při mnoha příležitostech. Důvody ale nemusejí být jen takříkajíc jubilejní či rodinné. V Jaroslavicích, místní části Zlína, se už kvůli krásnému názvu obce může slavit i jaro.

Jasně, krásné první jarní dny jsou bezesporu důvodem k oslavě, zvláště pro nás, co máme jarní jména,“ směje se pan Jaroslav Vinický, který v Jaroslavicích bydlí a má tam i svou živnost.

Víte jaro v Jaroslavicích je pěkné vždycky, ale to letošní sem přímo vtrhlo, běhěm pár hodin se začínají zelenat listy a kvetou a pučí keře i stromy, paráda, na to se fakt hodí připít,“ dodává v evidentně dobré jarní náladě pan Jaroslav z Jaroslavic.

Jen o kousek dál bydlí také paní Jaroslava Gajdošíková. A není mezi nositelkami nejjarnějšího jména sama. „V domě s námi bydlí i dcera Jaroslava, když už máme ta jarní jména, tak přece musíme mít jaro rády,“ povídá svěží osmdesátnice s tím, že by své jméno ani zanic neměnila.

Vždyť žije v Jaroslavicích a má tak vlastně na začátku jara jako by druhý svátek v roce. Podobně jako všichni zdejší Jaroslavové.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x