Webové stránky Zlína prošly obměnou

ZLÍN - Zlínská radnice si nechala zpracovat nové webové stránky. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Nový web je podle Dvořáka přehlednější, barevnější, jednoduché a srozumitelné. „Naším cílem bylo vytvořit webové stránky s logickým uskupením jednotlivých sekcí, Důraz jsme kladli především na přehlednost,“ prozradila Zdeňka Bačová, vedoucí odboru informatiky magistrátu.

Informace zveřejněné na webu jsou členěné do skupin, které odpovídají zaměření a zájmu jednotlivých návštěvníků. Svou sekci zde najdou občané, podnikatelé i turisté.

Zásadní novinkou je rubrika nazvaná Otevřená radnice. Zájemci zde naleznou podrobná fakta o hospodaření města – rozpočty na jednotlivé roky, výdaje nad 100 tisíc korun, informace o veřejných zakázkách a také komplexní přehled smluv s dodavateli. „Hlásíme se k myšlence, že radnice má být k občanům co nejvíce otevřená. Na tomto místě tedy zájemci najdou spoustu informací o tom, jak hospodaříme, za co utrácíme nebo s kým a proč uzavíráme smlouvy. V nejbližších dnech bude tato sekce rozšířena o rozklikávací rozpočet, což je další veřejností žádaná novinka,“ dodal primátor Miroslav Adámek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x