Městská galerie v Otrokovicích usiluje o titul stavba roku

OTROKOVICE - Městská galerie Otrokovice se zapojila do soutěže o titul Stavba roku. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Galerie je v provozu dva měsíce a má za sebou čtyři výstavy. Týdně ji navštíví více než stovka návštěvníků. „Přepočítáme – li návštěvnost na jednoho obyvatele, můžeme směle říci, že naše zařízení má vyšší návštěvnost než galerie Hlavního města Prahy. Pravdou je, že díky pravidelným výstavám, které se zde střídají v rozmezí dvou, až tří týdnů, nabízí stále něco nového,“ přiblížil otrokovický starosta Jaroslav Budek.

Jen zřídka se podle něj vidí, že z restauračního zařízení vznikne reprezentativní zázemí pro umění a historii. „Prostor je řešen se střízlivým designem, a přesto atraktivně. Interiér galerie je založen zejména na jednoduchosti, kvalitě použitých materiálů, funkčnosti a provázanosti se zázemím. Barevné provedení je v neutrálních barvách tak, aby mohly vyniknout vystavovaná díla. Nejen z tohoto pohledu by galerie mohla být vhodným kandidátem na ocenění Stavba roku,“ poznamenal Budek.

Za dobu, co je galerie v provozu, se v jejích prostorách vystřídaly práce z dílny výtvarníků ze spolku Rozumění, Fotoklubu Beseda Otrokovice a aktuálně se tu koná výstava pod hlavičkou Klubu přátel historie města Otrokovice. V dubnu se v galerii představí také výtvarníci z nového partnerského města Vác. Do konce roku je kalendář akcí už uzavřen a zájemci o uspořádání výstavy postačují k naplnění kalendáře i pro příští rok.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x