Silničáři obnoví v Hrachovci přechod pro chodce

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - U bývalé cihelny ve valašskomeziříčské místní části Hrachovec bude obnoven přechod pro chodce. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Renata Votrubová.

O dopravní situaci v Hrachovci jednali představitelé města se zástupci Zlínského kraje, Ředitelství silnic a dálnic a Dopravního inspektorátu Policie ČR.

„Snahou města je maximální ochrana chodců, a to jak z místní části Hrachovec, tak lokality Krhová – Hrádky,“ konstatoval místostarosta města Miroslav Krchňák.

Během společného jednání se podařilo dohodnout kompromisní řešení. „Jeho výsledkem bude znovuobnovení přechodu pro chodce včetně odpovídajícího svislého dopravního značení,“ sdělil vedoucí odboru komunálních služeb Václav Chajdrna s tím, že nadále také zůstane zachována snížená maximální rychlost v úseku na 50 kilometrů za hodinu, i když se původně počítalo se zvýšením na 70 kilometrů za hodinu. Tato opatření by podle zástupců samospráv měla zvýšit bezpečnost lidí přecházejících tuto velmi frekventovanou silnici první třídy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x