Ve Valašských Kloboukách se rozhodli recyklovat kola

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká radnice převzala v těchto dnech deset repasovaných červených kol, které budou využity pro potřeby města a charitativní účely. Jak serveru Zlin.cz sdělila mluvčí města Sandra Novotná Kollerová, všechna kola byla nalezena ve Valašských Kloboukách a jejich majitelé se o ně nepřihlásili.

Jízdní kola během zimy pracovníci veřejně prospěšných prací opravili. „Nalezené předměty, o které se nikdo nepřihlásí, připadnou po uplynutí půlroční lhůty městu. Kola, která se takto na úřadě hromadí, jsou většinou nepojízdná a končí ve šrotu, což nám přijde jako velká škoda. Díky práci veřejné služby se podařilo prvních deset kol opravit a teď najdou nové využití,“ vysvětlil místostarosta Martin Janík.

Část kol využije město pro potřeby úřadu a část předá na charitativní účely.

„Projednáváme možnost zapojit se do akce Kola pro Afriku. Bicykly v pojízdném stavu budou moci poslat školákům z některého afrického státu i naši občané. Pro tyto děti je kolo jediným možným prostředkem, jak se dostat do několik desítek kilometrů vzdálené školy a získat tak alespoň základní vzdělání,“ řekl Karel Švach, tajemník městského úřadu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x