Dětské oddělení Vsetínské nemocnice zdobí výstava komiksů

VSETÍN - Malí pacienti dětského oddělení Vsetínské nemocnice mohou zhlédnout malou výstavku komiksů inspirovaných seriálem Simpsonovi. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí nemocnice Lenka Plačková.

Obrázky vznikly v rámci Týdne čtení pořádaného Masarykovou veřejnou knihovnou Vsetín. Nakreslily je studentky výtvarného oboru Základní umělecké školy Vsetín pod vedením Miroslavy Němcové, a to v rámci výtvarné dílny Comics clubu U mouchy CC, který před rokem otevřela vsetínská knihovna. Výtvarné tvoření se stalo už pravidelnou součástí Týdne čtení, které zahrnuje i čtení v nemocnici. „Malování obrázků pro potěšení malých pacientů má tříletou tradici. V prvním roce vznikla knížka, vloni se připojila výstava, ve které letos pokračujeme,“ uvedla knihovnice Ludmila Holbíková.

Zadáním pro letošní rok bylo vyrobit strip, tedy krátký vtipný komiks, sestávající ze dvou až šesti políček, tvořících proužek. Tentokrát však stripy nebyly určeny pro publikování v novinách, ale speciálně pro prezentaci na dětském oddělení. V herně tak vznikla výstavka originálů, jejichž hrdiny jsou mladí lidé, ale také mimozemšťané či hvězdy seriálu Simpsonovi. Vedle stripů jsou vystaveny i fotografie z tvorby komiksů, takže se děti mohou podívat, kdo jim obrázky nakreslil.

V rámci Týdne čtení 2014 tentokrát knihovníci předčítali nejen na dětském oddělení, ale také v léčebně dlouhodobě nemocných. „Seniorům jsme četli z knihy Heleny Mičkalové Zlatá studánka, připraveny byly i další krátké povídky. U dětí měl už tradičně úspěch Deník malého poseroutky a letos také například Bajky Barda Beedleho,“ uvedla knihovnice Lucie Strbačková, která se na projektu podílí už od jeho počátku. Letos byl projekt čtení v nemocnici nastaven jako třídenní.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x