Slovácko válí: Zbrojovka dostala pětku

Někdo to musel odnést. Stoupající křivka výkonnosti fotbalistů Slovácka byla poslední dobou znát. V zápase 21. kola Gambrinus ligy si pod soví oči, jak se říká reflektorům na stadionu 1. FC Slovácko, přijela pro pořádný výprask brněnská Zbrojovka. Domácí vyhráli 5:0.

O tom, že na trávníku v Uherském Hradšiti asi Brnu nic dobrého nepokvete, se rozhodlo už v prvním poločase. Šísler nejdříve zazdil hlavičku z velmi výhodné pozice a pak zaúřadoval jeho spoluhráč Košťál. Z pohledu domácích stál tam, kde stát měl. Centrovaný míč z pravé strany si srazil téměř dokonale do vlastní branky na konci první čtvrthodinky.

Druhý gól padl v minutě 39. Domácí se nacpali do velkého vápna, brankář Hladký v tísni vyrazil míč jen před Petra a ten suverenně zvýšil.

Kdo čekal odpor Brňanů po přestávce, setsakramentsky se mýlil. Naopak, hned na úvod měl velkou šanci Kerbr, napálil ale jen brankáře hostí.

A pak přišly velké chvíle domácího rychlíka, zimní posily Jaroslava Diviše. Nejdříve si v 62. minutě vyborně vyčíhal situaci a dorážel hlavičku Doška.

Za tři minuty poté se objevil znovu v ideální pozici a skóroval hlavou.

Pak se ještě blýskl brankář Heča při tutovce Skaláka a v samém závěru završil Diviš hattrick. Publikum aplaudovalo jeho úniku, kličce brankáři a závěrečné trefě do prázdné branky.

Slovácko uzemnilo Brno jasně 5:0. A jen tak mimochodem, v pěti jarních duelech udržel brankář Milan Heča počtvrté čisté konto.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x