Kominík může být veselý. Přinesl štěstí Ondřeji Veselému. Zlín vyhrál v Hradci

Na cestu do Hradce Králové přišel popřát hodně štěstí zlínským hokejistům pro dva čtvrtfinálové duely kominík. Ukázalo se, že to funguje. "Ale byly to nervy, prohrávali jsme, vedli, domácí vyrovnali v poslední minutě, nakonec Ondra Veselý skóroval v prodloužení, takže trocha štěstí tam byla, jsem spokojený," glosoval utkání a výhru 4:3 kominík Vlastimil Liška.

Štěstí ale Zlínským rozhodně nešlo naproti hned. Už v 9. minutě se trefil domácí kapitán Šimánek, ve 30. už byli Hradčtí na koni o dvě branky, když byl střelecky úspěšný obránce Frühauf.

Zlín přitápěl pod kotlem a až na poslední minutu mu dokonale vyšla třetí třetina. V jejím úvodu pálil gólově Kotvan, za chvíli ho napodobil Melenovský a když tři minuty před koncem 60. minuty dal třetí branku Veselý, vypadalo to báječně. Jenže dobojováno nebylo a domácí Šimánek v poslední minutě znovu skóroval a vynutil prodloužení.

V jeho 13. minutě ale zamířil přesně podruhé Veselý a hosté mohli včetně kominíka Vlastíka jásat. V sérii vedou 2:1, v neděli se hraje čtvrté utkání znovu na východočeském ledě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x