Klub důchodců v Bystřici pod Hostýnem se dočká nového sociálního zařízení a dalších úprav

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - Klub důchodců sídlící v rodinném domě v Palackého ulici v Bystřici pod Hostýnem se po letech provozu dočká nového sociálního zařízení a dalších úprav. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí bystřické radnice Barbora Janečková.

Předpokládanou cenu 140 tisíc korun může ještě snížit elektronická aukce na dodavatele zakázky.

„Z bývalé spižírny vybudujeme sociální zařízení, aby byly v domě k dispozici oddělené toalety pro muže a ženy. Nové dlažby se dočká také vstupní chodba,“ uvedl bystřický starosta Zdeněk Pánek. Jak dodal, po rekonstrukci prostor bude v kuchyni položeno nové linoleum a obývací pokoj získá nový koberec.

Klub důchodců využívá prostory rodinného domu, který městu před lety odkázali manželé Svobodovi. „Podmínkou daru bylo využívání domu pro potřeby bystřických seniorů,“ připomněl starosta Pánek. Kromě místního klubu důchodců se zde potkávají také šachisté a zkouší tady cimbálová muzika Rusava.

Rekonstrukci nevyhovujícího sociálního zařízení plánuje letos bystřická radnice také v suterénu objektu v ulici 6. května, kde pronajímá klubovny mládežnickým organizacím.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x