Majitelé kulturních památek mohou v Kloboukách získat dotaci

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká radnice letos podpoří obnovu kulturních památek částkou 275 tisíc korun. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí valašskokloboucké radnice Sandra Novotná Kollerová.

Neinvestiční prostředky jsou určeny všem vlastníkům památek v celém obvodu obce s rozšířenou působností Valašské Klobouky, která zahrnuje 19 obcí. Příspěvek je určen na stavební obnovu a restaurování objektů zapsaných v Ústředním seznamu kulturních památek ČR.

„Do 30. dubna mohou majitelé, ať už občané nebo organizace, předat na Městský úřad Valašské Klobouky žádost o zařazení do programu. Žádost musí být na stanoveném formuláři, který je na internetových stránkách města v odkazu granty a dotace. Tam jsou také uvedeny všechny podmínky a způsob přidělení prostředků,“ upřesnila Kollerová.

Dotaci poskytuje Ministerstvo kultury ČR prostřednictvím Městského úřadu Valašské Klobouky odboru životního prostředí – oddělení školství a památkové péče. To také rozhoduje o konečném přidělení finančních prostředků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x