Bravo, volejbalisté vedou ve čtvrtfinále play off 2:1. V Praze dokázali vyhrát

Oba Prahu dobře znají, ale v pondělním dopoledni, když vykouklo sluníčko, si jí v nejlepším slova smyslu užívali. Aby ne, trenér VSC Fatra Zlín Roman Macek i předseda klubu Ivan Dostál si vychutnávali výhru na hřišti čtvrtfinálového soupeře 3:2.

Volejbalisté ČZU Praha vyhráli v minulém týdnu první čtvrtfinále ve Zlíně zcela jednoznačně, druhý domácí duel patřil Zlíňanům a teď přilili šťávy do dramatické série výhrou, když téměř „vstali z mrtvých“.

Vedli jsme sice 1:0, pak to domácí otočili na 2:1 a vedli 19:15. Do té doby jsme zablokovali minimum domácích útoků, pak jsme ale právě díky zlepšené obraně zatáhli za záchrannou brzdu,“ vrací se k duelu Ivan Dostál.

Doslova jsme to urvali, domácí sice měli jeden mečbol, odvrátili jsme, nakonec jsme vyhráli čtvrtý set 30:28 a pak jsme si to užili v tie breaku, kdy jsme byli jasně lepší a vyhráli jsme 15:9,“ ohlíží se trenér Macek.

Zlín vede v sérii 2:1, dnes se hraje od 18.00 další zápas na půdě Pražanů, kdyby Fatra zopakovala výhru, šla by do trháku 3:1 na zápasy a ve čtvrtek v 17.00 v Městské hale v Bartošově čtvrti by měla domácí čtvrtfinálový mečbol. A postoupit do semifinále, to by byl, panečku, úspěch.

Jen tak mimochodem je tomu rovných 15 let, co Zlíňané drželi nad hlavami pohár pro mistra České republiky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x