Bystřičtí budou zkoušet novou městskou dopravu

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - Problémy starších občanů bystřického sídliště s dopravou do centra města a na nádraží by měla zčásti vyřešit nová městská doprava. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí bystřické radnice Barbora Janečková.

Nová linka bude v provozu od 31. března, tedy zároveň se změnou jízdního řádu společnosti Krodos Bus.

„Dvě desítky starších občanů nás žádaly o zavedení městské dopravy na trati mezi sídlištěm, centrem města a nádražím už loni na podzim. Nyní se nám podařilo dohodnout zkušební provoz, který ukáže skutečné potřeby a vytíženost spojů,“ řekl starosta Bystřice pod Hostýnem Zdeněk Pánek.

Změny tras nastanou u dvou zavedených autobusových linek – linky číslo 770540 Bystřice pod Hostýnem – Rusava a linky číslo 770550 Bystřice pod Hostýnem – Chvalčov – Tesák – Troják. Oba autobusy budou ze zastávky u školy a obchodu na sídlišti jezdit do centra, zastavovat na náměstí a pokračovat na autobusové nádraží. V pracovní dny dopoledne tedy pojedou ze sídliště tři spoje do centra a na autobusové nádraží a tři spoje zpáteční, jeden z nich odpoledne. Jízdné za dvoukilometrovou trať hradí cestující.

Tato změna jízdního řádu je po dohodě se společností Krodos Bus pro město bezplatná. Podle vytíženosti spojů na trase sídliště – centrum pak město po dvouměsíčním zkušebním provozu zváží finanční podporu linek o školních prázdninách, kdy tyto linky nezajíždějí k základní škole na sídlišti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x