Blokovou očistu města komplikují v Rožnově řidiči

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Na sídlišti v Rožnově pod radhoštěm začala v pondělí jarní bloková očista a hned od prvního dne ji komplikovali neukáznění řidiči. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Řada šoférů totiž i přes zákazové značky parkuje na místech, kde probíhá očista.

„O blokovém čištění jsme obyvatele informovali v předstihu a žádali je, aby v době očisty na silnici neparkovali svá autla. Skutečnost je ale bohužel stejná jako v předchozích letech,“ konstatoval Gross.

Neukáznění řidiči ale porušují zákon o silničním provozu. „Snažíme se zjistit jednotlivé vlastníky aut a následně, pokud jsou například doma, je kontaktujeme a necháváme auta přeparkovat. V některých případech se nám ale nepodaří vlastníka vozidla dostihnout. Řidiče samozřejmě předvoláváme k podání vysvětlení, ale to už bohužel nezachrání naplánovaný úklid komunikace,“ uvedl strážník zastupující ředitele Městské policie Rožnov pod Radhoštěm Marek Grossmann, který znovu apeluje na všechny vlastníky motorových vozidel, aby respektovali dopravní značení a na dobu nezbytně nutnou uvolnili silnice a parkoviště ve městě.

Jarní bloková očista města bude pokračovat po zbytek března a část dubna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x