Obyvatelé Otrokovic se častěji obracejí na město se svými podněty

OTROKOVICE - Téměř trojnásobný počet podnětů ve srovnání s rokem 2012 obdržel v loňském roce od občanů Městský úřad Otrokovice. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Lenka Vaculová.

Za loňský rok eviduje radnice celkem 140 stížností a podnětů což je o 58 více v meziročním srovnání. Počet podnětů se zvýšil ze 48 na 120. „Výrazné navýšení počtu podnětů způsobila zejména kauza kolem bytového domu v ulici J. Jabůrkové, kterou město řešilo v závěru loňského roku. Občané měli obavy z možného vzniku sociálně vyloučené lokality, což se ale nepotvrdilo,“ uvedla tajemnice Městského úřadu Otrokovice Radana Zenáhlíková.

Nejvíce podnětů je každoročně směřováno do oblasti dopravy v souvislosti s dopravním značením, parkovacími místy a opravami komunikací. Občané se na úřad často obracejí také v záležitostech ochrany a údržby zeleně, životního prostředí či úklidu veřejných prostranství.

Loni doputovalo na městský úřad také 20 stížností, což je o 14 méně než v roce předchozím. Důvodných stížností bylo celkem pět, částečně důvodné byly čtyři. Lidé si například často stěžovali na sousedské vztahy, obtěžování hlukem a rušení nočního klidu.

V průběhu loňského roku bylo podáno a evidováno celkem šest peticí, které splňovaly náležitosti stanovené petičním zákonem. Tři petice se týkaly výkonu přenesené působnosti. Jedna z nich se týkala dodržování nočního klidu fyzickou osobou a byla vzata jako podnět k přestupkovému řízení. Druhá se týkala stavebních úprav v areálu Toma, kdy na jejím základě bylo zahájeno řízení o odstranění stavby a třetí petice v přenesené působnosti byla proti zápachu z hostinské provozovny. „Zbývající tři petice byly v samostatné působnosti města, z toho dvě k procesu územního plánování v souvislosti s plánovanou výstavbou haly v blízkosti hranice Otrokovic u průmyslové zóny Napajedla a jedna se týká využití nebytového prostoru města jako prodejny zdravé výživy,“ přiblížila Zenáhlíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x