Dvě valašskomeziříčská sídliště čeká revitalizace

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská sídliště Křižná a Pod Oborou se dočkají regenerace. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Sídliště Křižná čeká letos I. etapa oprav. V rámci ní budou vybudována dětská hřiště, sportovní plochy, hřiště pro dospělé, město tu nechá osadit polopodzemní kontejnery na komunální a tříděný odpad, vybudovat nová parkovací místa, provést úpravy zeleně, doplnit městský mobiliář a opravit chodníky.

I. etapa regenerace sídliště Křižná se dotkne ulic Nádražní, Křižná a Vodní. „Termín realizace se předpokládá od června do září,“ upřesnila Votrubová.

V případě zajištění finančních prostředků na realizaci bude v měsíci červnu rovněž zahájena regenerace panelového sídliště Pod Oborou. I zde se počítá s vybudováním nového dětského hřiště se sportovištěm, polopodzemními kontejnery na komunální a tříděný odpad, novými chodníky a parkovacími místy. „Dále upravíme zeleň, doplníme městský mobiliář a opravíme chodníky,“ dodala Votrubová.

Práce na obou sídlištích si vyžádají i nutné pokácení některých stromů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x