V Kloboukách začne další sezona hospodářských trhů

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Ve Valašských Kloboukách odstartuje v dubnu další série oblíbených Klobuckých hospodářských trhů. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Sandra Novotná Kollerová.

Letos se mohou lidé těšit na 13 pátků, které jim na valašskoklobouckém náměstí zpestří regionální prodejci zeleniny, ovoce, květin, bylinek, sýrů a dalších místních specialit. Trhy budou nově zahájeny už v 10 hodin a potrvají až do 17 hodin.

„I tentokrát jsme připravili několik tematických trhů. Ten první bude v týdnu před Velikonocemi, a proto chceme pozvat šikovné pletaře tatarů a malérečky kraslic, aby předvedli své řemeslo všem návštěvníkům trhu. Ti si budou moci zakoupit velikonoční dekorace i tradiční speciality,“ řekl místostarosta Martin Janík.

Klobucké hospodářské trhy mají za cíl jak podporu místního zemědělství a chovatelství, tak i obnovu tradice přímého prodeje hospodářských produktů. „V minulých letech si trhy našly své pravidelné návštěvníky, a tak si lidé určitě i letos rádi zajdou nakoupit kvalitní a čerstvé výrobky přímo od pěstitelů a farmářů,“ dodal Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x