Otrokovický Společenský dům se stane kulturní památkou

OTROKOVICE - Přípravy na prohlášení Společenského domu v Otrokovicích kulturní památkou vrcholí. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Lenka Vaculová.

Návrh na prohlášení významné architektonické stavby za kulturní památku byl již projednán s vlastníkem stavby, s Národním památkovým ústavem, krajským úřadem Zlínského kraje a v závěru roku byl podán k Ministerstvu kultury ČR, které o něm rozhodne. Památková ochrana Společenského domu, jako architektonicky a historicky pravděpodobně nejcennější stavby Otrokovic, by měla zajistit jeho zachování pro budoucnost.

„Nyní se budeme při jednáních s Ministerstvem kultury ČR snažit získat souhlas, a tím významnou měrou přispět k uchování Baťova funkcionalistického díla i pro budoucí generace,“ podotkl otrokovický místostarosta Milan Plesar. Aktivitu otrokovické Komise státní památkové péče podporuje také odbor památkové péče Zlínského kraje a Státní památkový ústav ČR. V následujících letech se bude otrokovická komise zabývat i dalšími objekty vhodnými k prohlášení za kulturní památku.

Ve správním obvodu Otrokovicka se nachází 40 nemovitých a 95 movitých kulturních památek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x