Příjezd do Zoo Zlín bude bezpečnější

ZLÍN - Motoristé se dočkají modernizované komunikace podél Zoo Zlín ve směru do Lukova. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Po dobu rekonstrukce ale musejí šoféři počítat s částečnou i s úplnou uzavírkou. Dopravní omezení by měla skončit do 30. června. Stavební práce na silnici III/4911 a III/4915 budou prováděny za částečné uzavírky po polovinách vozovky s tím, že doprava bude řízena světelným signalizačním zařízením,“ upřesnila Dvorníková. Podobně tomu bude i na silnici III/49015, kde však bude navíc v termínu od 7. do 18. dubna platit i uzavírka úplná, a to v úseku mezi oběma vstupy do zoo. Objízdná trasa povede přes Fryšták a Lukov. Parkoviště u bočního vchodu do zoo zůstane v provozu i v čase úplné uzavírky, ale motoristé na ně budou moci dojet jen ze strany od Lukova.

Silnice v blízkosti Zoo Zlín byla v havarijním stavu. Celková délka rekonstrukce silnice včetně obnovy krytu vozovky je 1 137 metrů.

„Budou zrušeny silniční příkopy a komunikace bude ohraničena betonovou obrubou. Obnovy se dočká i odvodnění komunikace a položena bude nová ložná a obrusná živičná vrstva,“ podotkla Dvorníková.

Nejvíce prací se dotkne silnice III/49015 podél zoologické zahrady směrem na Lukov. Rekonstrukce zasáhne 892 metrů této komunikace a mimo jiné tu silničáři kompletně rozšíří cestu o přibližně jeden až dva metry. Před bočním vstupem do zoo bude silnice směrově posunuta o tři metry. Tím vznikne prostor pro oddělené vedení cyklostezky a pěších přístupů od parkoviště. Díky rozšíření zde bude možné také vybudovat zastávkové pruhy pro linkovou osobní dopravu, která se sem přesune od hlavní brány.

Smluvní cena za realizaci stavebních prací činí 12,935 milionu korun. Přibližně 80 procent uznatelných nákladů pokryje dotace Evropské unie přidělená v rámci Regionálního operačního programu Střední Morava.

Práce by měly být hotové do konce června. „Hlavní letní návštěvnické sezony v zoo už se rekonstrukce silnice nedotkne. Naopak budou moci návštěvníci zoo využívat kvalitnějších a bezpečnějších příjezdových komunikací,“ uvedl šéf Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x