Zlínské ulice Školní a Sadová se uzavřou autům

ZLÍN - Rekonstrukce parku Komenského ve Zlíně je v plném proudu a práce se přesunuly už i do ulice Školní a části ulice Sadová. Jak informoval mluvčí města Zdeněk Dvořák, to si vyžádá určité omezení pro řidiče.

Řidiči teď musejí počítat s tím, že až do 4. července tu bude platit zákaz vjezdu pro auta.

V parku Komenského se už začíná pracovat na detailech. „Přesadili jsme vybrané stromy na nová místa, tento týden začne výsadba dřevin. Nadcházející dny jsou pro to nejvhodnější a je velká naděje, že se zeleň v parku uchytí,“ konstatoval náměstek primátora Bedřich Landsfeld, do jehož kompetencí patří životní prostředí.
Sázet se bude v parku Komenského ve velkém. Objeví se zde 296 nových stromů, z nichž 48 bude už vzrostlých s obvodem kmene 25 až 30 centimetrů. Většina dřevin bude zakomponována do elegantních tvarovaných stěn. Vysazeno bude i 3 984 keřů a 11 434 trvale rostoucích květin. Celkem 73 stávajících stromů bude odborně ošetřeno.

Podle plánu postupují i stavební úpravy v parku. „Pracovníci budují základy hudebního altánu, překládají inženýrské sítě, staví opěrné zídky. Hotové jsou už některé chodníky a to ty, které se nacházejí na obvodu parku,“ vyjmenoval Bedřich Landsfeld.

V těchto dnech se začalo pracovat i na ulici Školní, která se promění v první, vysloveně pěší bulvár ve Zlíně. Protože se bude od počátku dubna měnit i povrch, bude celý prostor hůře průchozí než doposud, zejména pro rodiče s kočárky nebo vozíčkáře. „Bude to určitě pro chodce nepříjemné, ale všechny žádáme o shovívavost a pochopení,“ vzkázal primátor Miroslav Adámek.

Problematická je nyní i dopravní obslužnost nemovitostí, které se v ulicích Školní a v části ulice Sadová nacházejí. Obchodníci, kteří zde působí, se mohou obracet se svými požadavky na zhotovitele, který je připraven jim vycházet dle možností vstříc. Případná povolení vjezdu na staveniště budou vydávána v buňkovém stanovišti stavby. „Budeme se snažit negativní dopady minimalizovat a věříme, že při vzájemné vstřícnosti se podaří vše zvládnout tak, aby komplikací bylo co nejméně,“ uvedl Jan Vařejčko, výrobní ředitel firmy PSG, která je realizátorem stavby.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x