Uherskobrodská radnice bude nově informovat i o počasí

UHERSKÝ BROD - Přímo na titulní stránce městského webu bude uherskobrodská radnice informovat o aktuálním počasí. Údaje získá z nově instalované meteorologické stanice ve Hvězdárně DK Uherský Brod, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Elen Sladká.

Služba je zatím ve zkušebním režimu, lidem se zobrazují  informace o teplotě, tlaku a vlhkosti vzduchu. Zájemci si rovněž mohou zobrazit historii jednotlivých měření. Projekt se bude nadále rozvíjet, v nejbližších týdnech přibudou další tři důležité parametry: množství srážek a rychlost a směr větru.

Další parametry a podrobnější údaje o počasí potom chystá pro zájemce o meteorologii na svém webu také hvězdárna. „Pomyslnou třešničkou na dortu bude instalace kvalitní web kamery pro sledování počasí, která však vyžaduje kapacitní připojení hvězdárny k metropolitní datové síti, na kterém se aktuálně pracuje,“ podotkla Sladká.

Od instalace meteostanice si město kromě zlepšení informování veřejnosti slibuje i větší propagaci činnosti hvězdárny a jejích webových stránek. „Rádi bychom rovněž prosadili informace z naší meteostanice do vysílání regionálních rozhlasových stanic,“ doplnil místostarosta Jan Hrdý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x