Rožnovští pedagogové absolvovali kvůli novému školnímu předmětu školení

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Pedagogové základních škol mikroregionu Rožnovsko absolvovali speciální školení, a to kvůli novému školnímu předmětu. Pilotní seminář se v Rožnově uskutečnil jako v první obci České republiky.

Nový školní předmět má navazovat na brannou výchovu, která se na školách v minulosti vyučovala. Tentokrát se bude předmět jmenovat ochrana člověka při mimořádných událostech.

„Jedná se o nově koncipovaný předmět, kdysi vyučovaný na základních školách jako branná výchova. Seminář organizoval Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje ve spolupráci krizovým řízením Městského úřadu Rožnov podle pokynů Ministerstva školství ČR a Generálního ředitelství hasičského záchranného sboru ČR,“ uvedl referent krizového řízení rožnovské radnice Jan Winkler.

Přítomní učitelé a ředitelé základních škol se seznámili s účelem a obsahovým zaměřením vyučované tématiky, s metodami a formami převedení problematiky běžných rizik a mimořádných událostí do pedagogické praxe, včetně ukázek vhodných vyučovacích pomůcek a materiálů. Na závěr semináře obdrželo 11 účastníků jako první v České republice akreditační osvědčení k tomuto předmětu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x