Na evropské fotbalisty ve Zlíně i Hradišti dohlédnou policisté

ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Bezpečnostní opatření přijali policisté ve Zlínském kraji v souvislosti s konáním evropského mistrovství fotbalistů do 17 let, které se koná ve Zlíně na Letné a v Uherském Hradišti. Serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Jana Macalíková.

Přestože se podle všeho bude jednat o klidná a málo navštěvovaná utkání, nechtějí policisté nic podcenit. V pohotovosti proto budou dopravní policisté, pořádkové jednotky, cizinecká policie i členové antikonfliktního týmu.

„Pro občany obou měst však zápasy nebudou znamenat žádné změny, a to ani v dopravě. Naše hlídky budou v okolí stadionů připraveny pomoci či zakročit. V současné době se zabýváme mimo jiné možnou návštěvností a složením publika. Prozatím odhadujeme, že kvalifikačních zápasů se zúčastní několik desítek až stovek lidí, zejména rodinných příslušníků mladých hráčů,“ doplnila Macalíková.

Zápasy nejsou zařazeny do rizikové kategorie. Bezpečnostní opatření ukončí policisté v pondělí 31. března, kdy se uskuteční poslední zápasy. Ty první začaly ve středu odpoledne ve Zlíně, kde hrály celky Itálie a Albánie,  i v Uherském Hradišti, kde se utkaly týmy z Anglie a České republiky.

V pátek se ve Zlíně uskuteční od 17 hodin zápas mezi českým a italským týmem, stadion v Hradišti bude od 14 hodin hostit souboj mezi Anglií a Albánií. V pondělí je pak na programu od 17 hodin ve Zlíně mač mezi Itálií a Anglií a ve stejný čas se čeští fotbalisté postaví soupeři z Albánie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x